Nyt navn og visuel identitet til Danmarks største rådgivningsselskab

Velas Notebooks Mockup
Kunde
Velas
Tema
Rådgivningsvirksomhed
År
2020
Workshop
Medskab

Kommunikationsskalaen

Vores skala hjælper os og dig med at starte samtalen om jeres kommunikationsform. Samtidig giver den dig et overblik over, hvor på skalaen jeres tone of voice er placeret. Herunder er den vist i relation til casen.

Frisk
40%
Fresh

Når to markante virksomheder går sammen, kalder det på et nyt navn. Sammenlægning af LMO og Centrovice er ingen undtagelse. Navnet skal ikke bare være en samling tilfældige bogstaver, men et navn med en relevant fortælling og konkret dybde. Det var vores tilgang til opgaven, da vi i Vokseværk blev spurgt til at give virksomheden nyt navn og logo.

Stjernen er en integreret del af logoet og får en stærk betydning for velas.

Det er en stor opgave at samle værdier, tanker og kompetencer i ét samlet navn. Tilsæt samtidig de gængse benspænd med rettigheder, ledigt domæne m.v.

Vi gik meget konkret til opgaven og iværksatte i samarbejde med Medskab en intern workshop for udvalgte medarbejder fra begge de fusionerede virksomheder. Dels for at få nyttigt input fra “mennesker i marken” til vores efterfølgende proces og dels for at give det et vigtigt medejerskab i processen. 

”Vi er stolte over, at både medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere fremover vil kende os som velas. At nå hertil, hvor vi kan præsentere både et nyt navn og en ny identitet, har været en lang og omfattende proces, hvor både medarbejdere og et eksternt bureau har været med til at finde frem til den identitet, vi skal have fremadrettet. Det glæder jeg mig meget over.”

Nis Kristian Hjort, bestyrelsesformand i velas

Velas blev navnet, som både refererer til en del af stjernebilledet og i sin betydning samtidig har fremdrift i sig. 

Velas betyder sejl på spansk. Det viser fremdriften, progressionen og udviklingen.

Velas betyder lys / stearinlys på spansk. Lyser op, giver udsyn, indblik og er en levende virksomhed.

Vela betyder stjernebilledet Sejlet på Latin. Mange kompetencer, der favner bredt for kunderne, er klare og synlige samt specialiserede indenfor mange forskellige områder.

Velas oversat til engelsk fra spansk betyde “vigil" – at holde øje med. At velas er årvågne, opmærksomme og nærværende.

Velas Logo Hvid Wide@2X

Helt konkret kommer fremdriften til syne i det nye logo i den kursiverede typografi, som er organisk for at understrege menneskeligheden og nærheden i kontakten mellem velas og deres kunder. Der er fokus på mennesker, deres behov, en tæt personlig kontakt og gensidig afhængighed.

Stjernen er et markant symbol, der smelter sammen med typografien i samme bløde formsprog, og dermed skaber en helhed i navnet og logoet. Stjernen refererer konkret til at velas vil vise retning i relationen med deres kunder – og i markedet vise vejen frem. Med et væld af kompetencer ligger stjernemetaforen også oplagt lige for.

Farverne er valgt udfra værdiladede ord, der kendetegner Velas nu og fremadrettet. Det er bl.a. passion, loyalitet, ro og et frisk pust.

I Vokseværk har vi arbejdet på et væld af navneforslag med grundige beskrivelser samt design af logoet med elementer til udbredelse af den visuelle identitet, som velas selv forestår. Det er vigtigt at være grundige og komme omkring alle afkroge i navneprocessen og ligeså når den visuelle retning skal lægges i logoet.

Velas Mulepose Mockup Wide

Det gode ved navn såvel som logoet er, at det er langtidsholdbart og ikke løber tør for fortælling og tolkninger. Dét er en styrke i brandingen af Danmarks største rådgivningsvirksomhed, velas.

”Det giver rigtig god mening for os, fordi ledestjerner viser retning. På samme måde er vi med til at vise retningen for vores kunder og dermed også vores egen virksomhed. Ledestjerner bruges på både den korte bane såvel som den lange – og vi skal kunne favne begge dele. Derfor passer navnet godt på vores virksomhed.”

Jan Winther, adm. direktør i velas
Niels
Partner og skævttænkende fotografiker
Niels 2020 Overlay

Vi skal snakke sammen!

Tag fat i Niels for mere information og uddybning. Måske du har et specifikt afklarende spørgsmål eller behov for at finde ud af, om der er et match i kompetencer og kemi fra vores side. Tag kontakt til os – det koster aldrig noget at spørge.