Gennemført visuel identitet giver læseindsats rekordstor tilslutning

Readit Materiale 12
Kunde
TrygFondens Børneforskningscenter
Tema
Skole og læring
År
2022
Services
Logo-design Grafisk design Visuel identitet Sparring Branding
Fotograf
Martin Gravgaard

Kommunikationsskalaen

Vores skala hjælper os og dig med at starte samtalen om jeres kommunikationsform. Samtidig giver den dig et overblik over, hvor på skalaen jeres tone of voice er placeret. Herunder er den vist i relation til casen.

Frisk
60%
Fresh

Bedre fantasi, styrket læsning og bedre indlæring? What’s not to like. Det er cirka opskriften på READit, der er en læseindsats fra Aarhus Universitet og TrygFondens Børneforskningscenter for 244 skoler i Danmark, over 15.000 børn og over 14.000 forældre er involveret. En indsats, som vi har givet form og udtryk med en samlet visuel identitet, så det skaber sammenhæng fortællingen.

Og det batter! Tilslutningen til projektet har slået rekorder ift. til tidligere, flere skoler, børn og forældre er knyttet på projektet og det gør os selvsagt stolte og glade. For det er meget vigtigt formål – børns fantasi, nysgerrighed og tillæring er noget af det fineste, som vi skal støtte og værne om.

Readit Stickers Wide

F for fantastisk formål

Formålet med READit er at give lærere, læsevejledere og forældre konkrete redskaber til, at børn kan blive grebet af bogstavernes fantastiske verden – og de utallige billeder, fortællinger og oplevelser det rummer. Børnene i fokus og de skal opleve det som legende, sjov, dragende og se at en ny verden åbner sig samtidig med at bogen åbnes.

Det har vi hjulpet med at give liv. Og netop liv og fantasi er grundsten i den visuelle identitet, som vi har lagt for READit.

Nu graver vi dybere, for hvad er essensen i læsning?


Bøger har sider. Siderne er fyldt med ord. Ordene består af bogstaver. Ah, og bogstaverne er dér hvor det hele starter. Det samme gjorde vi og der er den visuelle identitet til READit udfoldet fra en idé om, at bogstaver danner billeder. Oplevelser og historier venter forude.

I designet for READit danner bogstaverne billeder, som koblet sammen med virkelige billeder giver en helhed til historien. Tilsat et farverigt univers er det en stærk og ærlig visuel grobund for projektet.
Readit Bogstaver 1
Readit Waves 1
Readit Luftballon 1
Readit Rocket 1
Vi sætter design på drømmene, tanker og eventyrene, som bøger åbner op. På den måde hænger kommunikationen stærkt sammen med produktet.

Tæt samspil og nærværende pingpong

Samarbejdet mellem TrygFondens Børneforskningscenter på Aarhus Universitet og os i Vokseværk, har fra start være kendetegnet ved tæt energisk samspil, løbende ping-pong om idé, behov og udførsel set ift. målgrupperne: børn i indskolingen, deres forældre og lærere. 

Det har en kæmpe værdi for både processen og resultatet. Vi tror på samarbejde er vejen frem og vi gensidigt kan bidrage til at projektet bliver så godt som muligt. Med de vidensområder vi hver især bidrager med. Se dét er samspil på den store drøndejlige klinge ;-)

Vi har været med hele vejen fra det indledende koncept for den visuelle identitet, til design af ikoner og stickers, muleposer, indbydelser, udformning og helhedsindtrykket.

“Fantastisk! Jeg er vild med, at vi efterhånden er så in-tune om grafikken, at I præcis forstår, hvad jeg mener!”

Marlene, TrygFondens Børneforskningscenter/Aarhus Universitet
Readit Materiale 32
Readit Materiale 5
Readit Skyer 1

"Det begejstrer mig helt vildt, når vi kan designe et koncept og formsprog, der er tro med det grundlæggende i læsning – og skabe et legende, inspirerende og sjovt design. Det viser feedback fra børn og voksne. 

Det er fantastisk at være med til, at støtte og styrke børns læsning via godt, gennemtænkt og lækkert design. Der virker."

Karsten, lead designer og partner i Vokseværk
READit lever nu, arbejder i skolerne, blandt børn og deres forældre – og er med til, at styrke fremtidige generations nysgerrighed, fantasi og læselyst.
Readit Materiale 16
Readit Materiale 21
Readit Payoff 1
Readit Plakat 02
Readit Omslagsmappe Mockup (1)
Karsten
Partner og vanebrydende lead designer
Vokseværk00688 Kopier

Vi skal snakke sammen!

Tag fat i Karsten for mere information og uddybning. Måske du har et specifikt afklarende spørgsmål eller behov for at finde ud af, om der er et match i kompetencer og kemi fra vores side. Tag kontakt til os – det koster aldrig noget at spørge.