Dieter Rams FB

Dieter Rams' 10 bud

"Dieter ... who?", tænker du? Kender du ikke Dieter? Han er en legendarisk (!!!) industriel designer og verdensberømt for at skabe minimalistiske og tidsløse design, der har fuld knald på brugervenligheden. Og det kan vi li'!

Okay, så hvem er ham Dieter? 

Må vi præsentere: Dieter Rams, født 20. maj 1932 i Wiesbaden, Tyskland. Og yes! Han lever endnu og er still going strong.

Vi tager lige en tur ned ad memory lane for Dieter: I 1955 blev han ansat hos Braun, og her var han så stor en succes, at han blev designchef fra 1961 til 1995. Derudover har Dieter i mere end 60 år designet møbler for virksomheden Vitsæ (og gør det i øvrigt stadig).

Den gode Dieter var i øvrigt også blandt foregangsmændene i udviklingen af en moderne produktstil på tværs af produkter og produktserier i husholdningsapparater.

Faktisk har Dieter designet ret så fede ting – og du har med garanti set nogen af dem (inkl. en app fra Apple inspireret af en Braun-lommeregner):

Og hvad så mere?

Ja, så var det, at Dieter i 1976 holdt en tale, hvor han beskrev de fundamentale grundbegreber inden for design. Den tale blev legendarisk og dannede grundlaget for Rams' "10 principper for godt design", som var at finde i hans bog fra 1995 "Weniger, aber besser" (Og er du ikke lige super skarp til tysk, så betyder det: "Mindre, men bedre"). 

Dieters "10 principper for godt design" anses stadigvæk i dag for at være designerens 10 bud.

"Enough is enough. Kom så med de 10 principper/bud/genistreger – what so ever!"

 

Yes! De kommer her:

10 Principles For Good Design (1)

Kan principperne så bruges den dag i dag ... på et designbureau i Aarhus?

Kort fortalt: Ja tak! I høj grad er Dieters princripper stadig vores grundsten, når vi designer løsninger for vores kunder og til deres målgrupper. For vi skal holde snude i sporet, sikre enkeltheden og fjerne støj, så budskabet og målet står klart-klart-klart.

Samtidig er det en stor inspiration, at Dieters design er tidløse, og han har tilmed inspireret utallige designere hele globussen rundt, blandt andet Jonathan Ives, der designede Apples ikoniske iPod og en lang række andre designmæssige perler.
Så det er altså ikke kun i Aarhus, at Dieter er en seriøs inspiration.

Antics Blog Apple Vs Braun E1618823408567
Who Is Dieter Rams ORIG
D68529ae3cd153b1974da4af0f00a5b6
Karsten
Partner og vanebrydende lead designer
Vokseværk00688 Kopier

Vi skal snakke sammen!

Tag fat i Karsten for mere information og uddybning. Måske du har et specifikt afklarende spørgsmål eller behov for at finde ud af, om der er et match i kompetencer og kemi fra vores side. Tag kontakt til os – det koster aldrig noget at spørge.